Se še spomnite, kako so naši učenci, ki so bili spomladi na mobilnosti v Španiji hvalili churrose? No, odločili smo se, da se z njimi posladkamo v veselem decembru. Prilagamo recept, da jih lahko naredite še sami
Sestavine:
- 250 ml vode
- 50 g nesoljenega masla
- 2 žlici sladkorja
- 1/4 čajne žličke soli
- 140 g moke
- 3 velika jajca
olje za cvrenje
200g čokolade
Postopek:
V kozici zavremo sladkor, vodo in maslo. Ko mešanica zavre, kozico odstavimo in v vrelo tekočino vmešamo moko. Mešanico prestavimo v drugo skledo in vanjo vmešamo jajce. Pripravljeno maso damo v vrečko za okraševanje z zvezdastim nastavkom.
V kozico nalijemo olje. Olja mora biti toliko, da lahko testo v njem plava. Olje počasi segrejemo.
V vrelo olje iztisnemo 5 cm dolge paličice testa. Ko se testo zlato rjavo zapeče, ga položimo na papir in pustimo, da se olje odcedi.
Še tople churrose povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta ter postrežemo s stopljeno čokolado, ki jo serviramo v posodico.



